Ordinacija GASTROMED

koncipirana je na efikasnom rešavanju problema iz oblasti interne medicine i gastroenterologije.

Zakažite pregled

Ordinacija “GASTROMED” Dr. Dejan Vukčević osnovana je Podgorici, marta 2018 godine i koncipirana je na efikasnom rešavanju problema iz oblasti interne medicine i gastroenterologije.

U endoskopskom kabinetu rade se endoskopske procedure ezofago – gastro – duodenoskopija, kolonoskopija, anorektosigmoidoskopija. Ove procedure omogućavaju vizuelizaciju sluzokože organa za varenje i uočavanja patoloških promjena (čir, polipi, upalne bolesti, tumori) i uzimanje uzoraka za patohistološku analizu. Procedure se koriste i u terapijske svrhe kao što je zaustavljanje krvarenja iz čira želuca ili dvanaestopalačnog crijeva, uklanjanje polipa na debelom crijevu – polipektomija i dr.

Endoskopske procedure se izvode na najsavremenijoj opremi – video-endoskop marke “Pentax”. Video procesor omogućava mnogo jasniju vizuelizaciju patoloških promena u odnosu na klasične endoskopske instrumente. Endoskopske procedure se, u skladu sa željom pacijenta, izvode u lokalnoj anesteziji ili kratkotrajnoj opštoj venskoj anesteziji (potpuno odsustvo bola i neprijatnosti tokom pregleda).

Posebna pažnja pridaje se skrining endoskopskim pregledima u cilju ranog otkrivanje polipa na debelom crijevu, Baretovog jednjaka, Helikobacter pozitivnih gastritisa i drugih prekanceroznih stanja.

Dejan Vukčević subspecijalista gastroenterologije i hepatologije

dr Dejan Vukčević

  • specijalista interne medicine
  • subspecijalista gastroenterologije i hepatologije

Medicinski fakultet završio je u Zagrebu 1990. godine. Specijalizaciju iz interne medicine započeo je 1993 na Internom odjeljenju KBC Podgorica. Završnu godinu specijalizacije provodi u Kliničkom centru Srbije, gdje je položio specijalistički ispit iz interne medicine 1998. godine.

Od 1998 do 2001 godine radio je kao internista u KBC Podgorica, da bi od 2001-2004 pohađao subspecijalizaciju iz gastroenterologije i hepatologije u KC Ljubljana – Slovenija gdje je 2004 godine položio Evropski ispit iz iste oblasti.

Od 2004-2008 godine nastavlja rad u KBC Podgorica, da bi od 2008-2018 radio u privatnoj bolnici CODRA Hospital kao subspecijalista gastroenterologije.

U toku svoje prakse pohađao je moga stručna usavšavanja od kojih su najznačajniji  boravak u Japanu 2010 godine, gdje se edukovao o savremenoj gastroenterološkoj metodi ESD u NCC Tokyo, i isto tako  prisustvovao svakom godišnjem evropskom kongresu od 2007 godine.